Śliwka Fest - V edycja

FESTIWAL MUZYCZNY

CHMIELNIKI k. BYDGOSZCZY

14-15.08.2015

Menu Śliwkowe

Produkt lokalny marką Festiwalu Śliwka Fest


Fest Menu – śliwką chmielone


Zupy:
Zupa śliwkowa z kluseczkami.
Żurek staropolski z wędzoną śliwką.

Dania główne:
Fest Karkówka ze śliwką w sosie pieczeniowym, buraczki, pieczywo.
Kaszanka grillowana z cebulką ze śliwką w occie, pieczywo.
Podchmielone kiełbaski z grilla, ogórek, pieczywo.
Bigos Śliwką Chmielony z kotła kuprowego.

Przekąska:
Fest Buła z pasztetem z wędzoną śliwką i ogórkiem.

Deser:
Fest Naleśnik z powidłami strzeleckimi.

Napoje:
Kompot fest śliwkowy.



Produkt lokalny marką Festiwalu „Śliwka Fest”

Menu opracowane przez eksperta z zakresu dziedzictwa kulinarnego
Pana Piotra Lenarta.

Niezbędnik:

Na skróty:

PATRONI MEDIALNI:

       

PARTNERZY:

  nadruku nadruku nadruku

projekt-dotowany-przez